– Ne tedd forró vízbe a kiolvasztani kívánt kockákat, mert a magas hőmérséklet felgyorsítja a hatóanyagok bomlását!
– Ne hagyd kint a kiolvasztott búzafűlevet 5 percnél tovább, mert ez az a kritikus idő, ami alatt az oxidációs folyamatok még nem csökkentik radikálisan a búzafűlé vitamin tartalmát!
– Ne keverd össze fém kanállal az árpa vagy búzafűlevet kiolvasztás után, mert fémmel érintkezve gyorsabb az oxidáció, így csökkented a lé hatékonyságát.
– Ne reggeli után vagy közben fogyaszd a búzafűlevet, mert szervezetünk az értékes tápanyagai nagy részét így nem tudja feldolgozni.
– Javasoljuk, hogy a fogyasztás után pár szem olajos magot rágcsáljunk el, így a zsírban oldódó vitaminok is könnyebben fel tudnak szívódni.
– Ne mikrózd meg, mert az teljesen megöli az élő élelmiszert